Пятница
26.04.2024
16:26
Приветствую Вас Гость
RSS
 
Вас вітає Мала академія наук Мелітопольської міської ради
Главная Регистрация Вход
»
Меню сайту

Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Форма входу

Прогноз погоди

Главная » 2015 » Ноябрь » 16 » Коннект-студія «Різноманітність без кутів»
11:08
Коннект-студія «Різноманітність без кутів»

14 листопада в Мелітопольському державному педагогічному університеті імені Богдана Хмельницького працювала коннект-студія «Різноманітність без кутів», організована Центром соціологічних досліджень МДПУ, факультетом інформатики, математики і економіки, Молодіжним соціальним об’єднанням «Community+», Малою академією наук учнівської молоді, Навчально-виховним комплексом № 16, Молодіжним центром «Фундук» м. Павлоград, Етнографічним музеєм «Кале» та громадською організацією «Комітет майбутнього «Солідарність та відповідальність».

Головними завданнями, що поставили перед собою активісти молодіжної соціальної ініціативи, стали розвиток почуття єдності молодого покоління, активізація навичок позитивного мислення в стресових ситуаціях, розвиток практичних навичок в реалізації своїх громадянських прав, формування громадянської свідомості й правової відповідальності в молодіжному середовищі.

Зустріч розпочалась з відкритого діалогу «Який принцип толерантності є найголовнішим?». Кожен отримав можливість висловити власну думку з цього питання. Більшість погодились з тим, що толерантність - це поважне ставлення до поглядів і вчинків, тих, хто має відмінну від твоєї життєву позицію, мистецтво жити з іншими людьми та з іншими ідеями. Яскравою демонстрацією цього поняття став короткий відеоролик, показаний присутнім.

Студенти факультету інформатики, математики і економіки подарували гостям інтерактивну казку «Усмішка», головний меседж якої полягав у тому, що позитивне ставлення до людей обов’язково повернеться до тебе добром. На підтвердження цьому всім присутнім подарували символічні «посмішки», виготовлені з паперу.

Своїм досвідом у напрямку розвитку програми інтеркультурних міст поділилися гості з Павлограда. Вони зазначили, що багато зусиль спрямовують на об’єднання молоді, розширення можливостей для їх спілкування, беруть постійну участь у культурному розвитку міста.

Про свою активну діяльність також розповіли члени Молодіжного соціального об’єднанням «Community+» та учні НВК № 16. Вони згадали про допомогу солдатам, що знаходяться в зоні АТО та вимушеним переселенцям.

Яскравою й емоційною була презентація авторського відеоролику «Я інший – потисни мені руку». Це соціальний проект, створений студентами нашого Університету, який розкриває моральні проблеми нашого суспільства, вказує на упереджене ставлення його членів до окремих груп людей. На сьогодні нам є над чим замислитись. В першу чергу, треба вчитись толерантності, взаєморозумінню й людяності. І радує те, що серед герої ролику знайшлись ті, хто володіє цими якостями.

На завершення всі учасники ініціативи приєднались до акції «Мій лист у майбутнє». На великих аркушах кожен написав своє бажання, більшість яких були спільними для всіх присутніх: «щоб був мир», «щоб в кожної дитини була своя родина», «щоб могли отримати допомогу хворі діти й усі нужденні», «щоб знайшли захист і притулок бездомні тварини».

Підсумовуючи результати зустрічі, ректор МДПУ, професор Молодиченко В.В. зазначив: «Приємно, що ви, молоде покоління, переймаєтеся такими важливими й болючими проблемами сьогодення. За вами майбутнє, яке має змінитися на краще, якщо його будуватимуть люди з добрими й відкритими серцями».

Пресслужба МДПУ ім.Б.Хмельницького

Просмотров: 572 | Добавил: school13 | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Календар
«  Ноябрь 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Корисні посилання
  • МОН України
  • НЦ МАН України
  • Кафедра інформатики ЗОІППО
  • КЗ "ЗОІППО" ЗОР
  • КЗ "Центр туризму" ЗОР
  • КЗ "Січовий колегіум" ЗОР
  • КЗ "ЗОЦ НТТУМ Грані" ЗОР
  • Мелітопольський державний педагогічний університет імені Б.Хмельницького
  • Управління освіти Мелітопольської МР ЗО
  • Портал превентивної освіти
  • Всеукраїнська акція «Слова допомагають»
  • Офіційний сайт м.Мелітополя
  • Національна дитяча гаряча лінія

    Національна гаряча лінія

    Пошук