Четверг
28.03.2024
14:34
Приветствую Вас Гость
RSS
 
Вас вітає Мала академія наук Мелітопольської міської ради
Главная Регистрация Вход
»
Меню сайту

Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Форма входу

Прогноз погоди

Главная » 2016 » Ноябрь » 7 » Перемоги МАНівців на Всеукраїнському Форумі "Дотик природи - 2016"
18:32
Перемоги МАНівців на Всеукраїнському Форумі "Дотик природи - 2016"

З 1 по 3 листопада 2016 р. в Національному еколого-натуралістичному центрі учнівської молоді відбувся Всеукраїнський біологічний Форум учнівської та студентської молоді «Дотик природи». Форум проводиться щороку серед учнів і студентів, які мають досвід дослідницько-експериментальної роботи у галузях природничих наук, з метою підтримки дослідницько-експериментальної діяльності, розкриття їх наукового потенціалу. Програмою Форуму передбачені стендові презентації науково-дослідницьких проектів в номінаціях: біологічні науки, екологія та проблеми довкілля, енергозберігаючі технології, науки про Землю, науки про людину, хімія, фізика, астрономія.

Вже декілька років поспіль слухачі Малої академії наук учнівської молоді Мелітопольської міської ради беруть участь у роботі Форуму. В поточному навчальному році за результатами заочного оцінювання робіт для участі в очному, фінальному етапі Форуму до м.Києва були запрошені вісім МАНівців: Давидкін Денис (ЗОШ №1), Горлова Анастасія, Узунова Дар’я (ЗОШ №4), Міліч Валерія, Гончаровський Антон, Бутенко Данііл (ЗОШ №8), Пономарьова Аліна (НВК №16), Осітковська Олександра (Г№19).

Оцінювали роботи учнів провідні фахівці у відповідних галузях наук з Київського національного університету ім. Т. Шевченка, Національного університету «Києво-Могилянська Академія», Національного університету біорізноманіття і природокористування України та інших наукових установ України.

За результатами захисту науково-дослідницьких проектів слухачі МАН м.Мелітополя були нагороджені дипломами фіналістів Форуму, переможцями визнано Міліч Валерію – 2 місце в номінації біологічні науки (секція ботаніка, тема роботи «Представники родини вербові (Salicaceae) в озелененні міста Мелітополя – проблеми використання та експлуатації»), Осітковську Олександру – 3 місце в номінації біологічні науки (секція зоологія, тема роботи «Розміщення та біологія білки (Sciurus vulgaris L.) в м. Мелітополі»), Гончаровського Антона (тема роботи «Визначення нітрат-іонів в бахчових культурах») та Давидкіна Дениса (тема роботи «Використання катіонних флокулянтів для вилучення іоногенних поверхнево-активних речовин») – 3 місце в номінації хімія. Науковими керівниками фіналістів та призерів є викладачі Мелітопольського державного педагогічного університету імені Б.Хмельницького: к.б.н., доцент Подорожний С.М., д.б.н., професор Кошелєв О.І., к.т.н., доцент Хромишев В.О., к.х.н., доцент Хромишева О.О.

Окрім участі в роботі Форуму юні науковці здійснили цікаву та корисну подорож Києвом. Завдяки підтримці Народного депутата України Артюшенка Ігоря Андрійовича вихованці МАН здійснили екскурсію будівлею Верховної ради України, під час якої ознайомилися з історією українського державотворення, побували в кулуарах та в сесійній залі.

Також учні відвідали літературно-меморіальний музей М.Булгакова, Національний Києво-Печерський історико-культурний заповідник.

Дуже цікавою була подорож лабораторіями зоології та гідробіології Національного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді, в яких представлена колекція дрібних гризунів, декоративних птахів та різноманітних екзотичних тварин, в аквакомплексі зібрано колекції риб, водних рослин, тварин.

Щирі слова вдячності за надану можливість поїздки висловлюємо депутату Мелітопольської міської ради Судакову Ігорю Ігоровичу.

    

    

    

    

    

Просмотров: 543 | Добавил: school13 | Рейтинг: 5.0/6
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Календар
«  Ноябрь 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Корисні посилання
  • МОН України
  • НЦ МАН України
  • Кафедра інформатики ЗОІППО
  • КЗ "ЗОІППО" ЗОР
  • КЗ "Центр туризму" ЗОР
  • КЗ "Січовий колегіум" ЗОР
  • КЗ "ЗОЦ НТТУМ Грані" ЗОР
  • Мелітопольський державний педагогічний університет імені Б.Хмельницького
  • Управління освіти Мелітопольської МР ЗО
  • Портал превентивної освіти
  • Всеукраїнська акція «Слова допомагають»
  • Офіційний сайт м.Мелітополя
  • Національна дитяча гаряча лінія

    Національна гаряча лінія

    Пошук