Пятница
26.04.2024
00:48
Приветствую Вас Гость
RSS
 
Вас вітає Мала академія наук Мелітопольської міської ради
Главная Регистрация Вход
»
Меню сайту

Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Форма входу

Прогноз погоди

Главная » 2015 » Май » 15 » Майбутній науковий цвіт нації
13:42
Майбутній науковий цвіт нації

З 14 по 15 травня в МАН учнівської молоді пройшла підсумкова науково-практична конференція «Інтелект – 2015» для слухачів 2-8 класів.

Знання, яких набувають слухачі підготовчого відділення «Діти Розквіту», реалізуючись у предметній та соціальній діяльності, стають провідним засобом розвитку особистості. Важливою умовою підтримки та розвитку інтелектуального потенціалу здібних та обдарованих учнів є виявлення в них здібностей до наукової творчості та формування навичок дослідницької діяльності на якомога ранньому етапі. Тому МАН учнівської молоді п’ятнадцять років поспіль активно впроваджує в практику роботи освітній інноваційний проект «Діти Розквіту». Спочатку це була школа «Дивосвіт», чотири роки потому – підготовче відділення «Діти Розквіту». У 2014-2015 н. р. впроваджено освітній проект-експеримент пропедевтичного напрямку для учнів молодшого віку (2-5 класи) на базі ПШ № 2 та ЗОШ № 8 (керівник – Муха Юлія Олександрівна, психолог-біолог МАН). Основна мета проекту полягає у розробці системи розвитку і формування у молодших школярів навчально-дослідницької діяльності, функціонування якого здійснюється з використанням інформаційно-освітнього простору позашкільного закладу. До експерименту приєдналися загальноосвітні школи: ЗОШ № 11, ЗОШ № 8, ПШ № 2.

У І частині конференції учні 2-4 класів поділились своїми темами досліджень у різних галузях науки. Цікавими і актуальними були виступи учнів ПШ № 2 Кравцова Влада і Єрмолаєва Дмитра про страусів, Оситковської Анастасії і Теслюк Катерини про історію книги, Ягудіна Максима про бойову славу Мелітопольських льотчиків, а Бадрединова Єлизавета і Чернецова Катерина склали енциклопедію природи рідного краю; ЗОШ № 8 – Міліч Софії про колорадського жука; ЗОШ № 11 – Кравченка Андрія, який досліджував проблеми космосу. Учасники експерименту нагороджені грамотами МАН і пам’ятними подарунками.

Для вихованців МАН 5-6 класу був проведений конкурс-конференція «Інтелект», де розігрувались золоті, срібні та бронзові медалі. У конкурсі взяли участь 8 учасників, з них – золоту медаль отримав Асан Абдулаєв (секція – географія) за проект «Вашингтон»; срібну медаль – Олександра Хмельницька (секція – українська мова і література) за роботу «Художній світ дитячої поезії Миколи Вінграновського»; бронзові медалі поділили Федір Ріжко (біологія – «Календула лікарська») та Григорій Боршовський (англійська мова –«Історія походження англійської мови»). Усі учасники конференції отримали сертифікати про участь у конкурсі-конференції.

Крім того, були нагороджені студенти-педагоги МДПУ ім. Б. Хмельницького, керівники секцій, переможці конкурсів «Серце віддаю дітям» та «Креативний педагог» – Левіна А.В., Кузнєцова В.Г., Умерова А.К., студентки ІІІ курсу хіміко-біологічного факультету, та Громенко А.А., студентка ІV курсу філологічного факультету.

Випускники 8 класу (а їх у цьому році 20) отримали свідоцтво про закінчення підготовчого відділення МАН і механічно зараховані на відділення і секції вищого рівня навчання, стали учнями-членами МАН.

Адміністрація МАН учнівської молоді висловлює подяку вчителям початкових класів, батькам, студентам-педагогам за творчу співпрацю і надалі спрямовує свою діяльність на  виявлення, розвиток та підтримку обдарованої молоді міста, створення умов для творчого, інтелектуального, духовного розвиту молоді у вільний від навчання час, впровадження якісно нових форм і методів організації позашкільної діяльності підлітків, задоволення їхніх освітніх потреб, підготовку до самостійного життя та залучення до науково-дослідної роботи.

Просмотров: 578 | Добавил: school13 | Рейтинг: 5.0/2
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Календар
«  Май 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Корисні посилання
  • МОН України
  • НЦ МАН України
  • Кафедра інформатики ЗОІППО
  • КЗ "ЗОІППО" ЗОР
  • КЗ "Центр туризму" ЗОР
  • КЗ "Січовий колегіум" ЗОР
  • КЗ "ЗОЦ НТТУМ Грані" ЗОР
  • Мелітопольський державний педагогічний університет імені Б.Хмельницького
  • Управління освіти Мелітопольської МР ЗО
  • Портал превентивної освіти
  • Всеукраїнська акція «Слова допомагають»
  • Офіційний сайт м.Мелітополя
  • Національна дитяча гаряча лінія

    Національна гаряча лінія

    Пошук